24 якими вогнегасниками необхідно гасити пожежі класу а горіння твердих речовин

24 якими вогнегасниками необхідно гасити пожежі класу а горіння твердих речовин

Як зарубіжний, так і вітчизняний досвід свідчить, що за допомогою вогнегасників персонал об єктів у змозі ліквідувати 15 - 20% від загальної кількості пожеж на початковій стадії їх розвитку.

А, в, с - із зарядом багатоцільового вогнегасного порошку (порошок abc); в, с - із зарядом вогнегасного порошку вс; d - із зарядом спеціального порошку.

Переносні вогнегасники містять в собі обмежену кількість вогнегасної речовини і, як правило, її безперервне подавання відбувається протягом короткого проміжку часу, че - рез що помилки, які допущені під час користування, виправити немає змоги.

Під час гасіння рідини в ємності у перший момент піну подають на задній внутрішній борт, а потім у різних напрямках, намагаючись покрити піною всю площу.

Гасіння газів при ліквідації гасіння газового факелу із пошкодженого трубопроводу або технологічного обладнання з діаметром отвору до 90 мм гасіння здійснюється порошковим вогнегасником середньою частиною порошкового струменя. Струмінь в початковий момент подається в основу газового факела з наступним переміщенням вздовж його розповсюдження (вісь факела та вісь струменя повинні при переміщенні ставати паралельними). Гасіння електрообладнання, що знаходиться під напругою можливе застосування порошкових або газових, у тому числі вуглекислотних, вогнегасників при напрузі до 1000 в. Гасіння пожеж на сільськогосподарській техніці загоряння на тракторах, комбайнах частіше за все виникають від попадання горючо - змащувальних матеріалів (гзм) на нагріті до високих температур деталі. Якщо при гасінні застосовувався порошковий вогнегасник, то після ліквідації горіння найбільш доцільно для догашування тліючих речовин та охолодження поверхонь застосовувати вогнегасники на водній основі, особливо з розпиленим струменем. При горінні проливів пального біля транспортного засобу гасіння доцільно здійснювати порошковим вогнегасником, починаючи з проливу і послідовно переходити знизу вверх на гасіння джерела виливання пального. Тиск у корпусі вогнегасника повинен бути (0, 4(0, 6) мпа, при більшому тиску насадок заспокоювач такого тиску не може забезпечити спокійну подачу вогнегасного порошку.

Враховуючи те, що при взаємодії порошкового складу к - 30 з полум ям виділяється велика кількість їдких продуктів розкладу, цей порошковий склад не рекомендовано для гасіння металів у приміщенні. Експлуатувати вогнегасники з наявністю вм ятин, здутостей або тріщин на корпусі, на запірно - пусковій головці, на накидній гайці, а також в разі порушення герметичності з єднань вузлів вогнегасника та несправності індикатора тиску; наносити удари по вогнегаснику; спрямовувати під час експлуатації насадок вогнегасника (гнучкий рукав або розтруб) у бік людей. Під час застосування вуглекислотних вогнегасників треба враховувати те, що під час викидання вогнегасної речовини температура поверхні розтрубу може знижуватись до мінус 60 °с і це може призвести до обмороження руки, якщо оголеною рукою тримати розтруб.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

беларуская мова 4 класс решебнік 2021 2 часть