проведення дпа у 2021 році

проведення дпа у 2021 році

Українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (субтест «атестаційні завдання); математика (рівень стандарту або профільний рівень в залежності від рівня, на якому здобувач освіти вивчав цей навчальний предмет); історія україни (субтест «період хх – початок ххі століття) або одна з іноземних мов (рівень стандарту або профільний рівень в залежності від рівня, на якому здобувач освіти вивчав цей навчальний предмет); один з навчальних предметів (історія україни, біологія, географія, фізика, хімія, іноземні мови). Окрім того, здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти мовами національних меншин чи корінних народів, можуть вибрати для складання державної підсумкової атестації мову національної меншини чи корінного народу (на підставі заяви одного з батьків або інших законних представників та за рішенням педагогічної ради). Для визначення оцінок за дпа у формі зно зараховуватимуться результати виконання всіх завдань сертифікаційної роботи зно або частини з них (залежно від навчального предмета). Результати зовнішнього оцінювання у вигляді оцінок рівня навчальних досягнень за шкалою 1 - 12 балів зазначатимуться у відомостях результатів державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти, проведеної у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за формою, наведеною у додатку 8 до порядку зно. Внесення оцінок за дпа до додатка до атестата про повну загальну середню освіту має здійснюватися з урахуванням наслідків розгляду апеляційних заяв учнів щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання (відповідно такий учень атестат отримує пізніше). У разі прийняття апеляційною комісією рішень про зміну результатів зовнішнього оцінювання закладам освіти будуть надаватися відомості результатів розгляду апеляційних заяв учасників зовнішнього незалежного оцінювання за формою, наведеною у додатку 10 до порядку зно, в електронному вигляді, засвідчені електронним цифровим підписом українського центру оцінювання якості освіти.

Здобувачам освіти, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня в - 1, в - 2 (і вище) у період з 05 березня до 25 травня 2021 року з англійської мови (до 24 травня - з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть атестацію з іноземної мови у формі зно, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням здобувача освіти) виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови 12 балів. Мова національної меншини або мова корінного народу (у класах з навчанням або вивченням мови національної меншини чи корінного народу на підставі заяви одного з батьків або законних представників за рішенням педагогічної ради закладу освіти, затвердженим наказом керівника закладу освіти). історія україни, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова), біологія, географія, фізика, хімія (за вибором здобувача освіти ). Здобувачі освіти, які для проходження державної підсумкової атестації вибрали третім навчальним предметом історію україни, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Для здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти мовами національних меншин чи корінних народів (на підставі заяви одного з батьків або інших законних представників та за рішенням педагогічної ради). Батьки та випускники схвильовані, чи буде останній дзвінок, випускний вечір та іспити, як їх скасування позначиться на настрої випускників та вступної кампанії. Студенти з рівнем “молодший спеціаліст”, які отримали від 1 до 3 балів; учні, які навчаються на непідконтрольній україні території - здача дпа буде проводитися в спеціальних освітніх центрах. Дворівнева система складання іспитів з української мови та математики - перший рівень вважається стандартним, стосується випускників, які отримали повну шкільну освіту, друге, вважається профільним, відповідно до думки вчителів призначений для школярів профільних класів; змінена система оцінювання – при здачі іспитів з рідної мови та літератури буде вітатися власне висловлювання і думки.

Нова система дпа дозволить виділити вундеркіндів, відмінників, навчання, талантів і дати можливість безпроблематично вступити до внз за потрібним напрямом. Копія паспорта (при виникненні проблем з паспортом громадянина україни питання реєстрації вирішуються в адміністрації навчального закладу), 2 фотографії розміром 3х4 см з реальним фото, реєстраційна картка (для отримання документа необхідно пройти реєстрацію на українському центрі оцінювання якості освіти). Медична довідка, свідоцтво про зміну прізвища, нотаріально завірені переклади документів українською мовою, заява про проходження дпа під час додаткової сесії. Українська мова (оцінювання результатів з української мови та читання) математика мова національної меншини або мова корінного народу (у класах з навчанням або вивченням мови нацменшини чи корінного народу за рішенням педагогічної ради закладу освіти). – біологія, всесвітня історія, географія, зарубіжна література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова відповідно до навчальної програми школи), інформатика, історія україни, основи правознавства, українська література, фізика, хімія – для учнів класів з українською мовою навчання, у яких не вивчається мова національної меншини чи корінного народу; – біологія, всесвітня історія, географія, література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова відповідно до навчальної програми школи), інформатика, інтегрований курс література, історія україни, мова національної меншини, мова корінного народу, основи правознавства, українська література, фізика, хімія – для учнів класів з навчанням мовою національної меншини.

Державна підсумкова атестація учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Українська мова математика історія україни або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова – за вибором учня) один із навчальних предметів зі списку.

історія україни, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова), біологія, географія, фізика, хімія (за вибором учня) мова національної меншини чи корінного народу.

Водночас здобувачі освіти, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову.

Здобувачам, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня в - 1, в - 2 (і вище) у період з 5 березня до 25 травня 2021 року з англійської мови (до 24 травня – з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть атестацію з іноземної мови у формі зно, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням здобувача освіти) виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови 12 балів. Окремі здобувачі освіти, визначені цим наказом, які здобувають загальну середню освіту, можуть пройти атестацію в закладі освіти (за умови, що вони не реєструвалися для участі в зно. Для них атестація з іноземних мов проводиться у письмовій формі за трьома складовими частинами (аудіювання, читання та використання мови) за матеріалами, підготовленими вчителем, які повинні відповідати держстандарту та навчальним програмам. Ваша дитина навчається у випускному класі – пропонуємо детально розібратися в тому, які нововведення торкнутися дпа в 2021 році, скільки предметів потрібно здавати випускникам 9 та 11 класі, а також зміняться обов’язкові предмети і загальна кількість випробувань. Масштабна реформа кімів, що відбулася в 2019 - 2020 році дозволила максимально наблизити оге до формату єдиного державного іспиту і привести завдання для 9 - класників у відповідність формату фгос, затвердженого у 2010 році. Станом на 2021 рік завдання дпа - 9 з усіх предметів повністю відповідають новим принципам навчання з акцентом на практичне застосування набутих знань і вмінь, а тому не потребують змін. Список предметів залишиться незмінним за винятком додавання в список іноземних мов китайського, який у минулому році випускники вже здавали в експериментальному форматі. історія; іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська, китайська); суспільствознавство; фізика; хімія; інформатика; біологія; географія; література. У цей період можуть здавати іспити випускники минулих років, а також діти, у яких на дати основної сесії оге випадають планове медичне лікування, конкурси або спортивні змагання. Випускникам, яким у 2021 році доведеться здавати дпа - 11 теж не варто турбуватися – обов’язкові предмети залишаться незмінними, так і будь - які зміни в кимах єді теж не передбачаються. Найбільше 11 - класників, яким належить закінчити школу в 2021 році хвилює питання – скільки предметів належить їм здавати на дпа, адже вже не один рік у міністерстві освіти обіцяють ввести обов’язкові єді з історії, англійської мови і навіть географії. Навіть самі експерти визнають, що ввести обов’язковий єді з англійської поки технічно неможливо у багатьох регіонах росії через відсутність кабінетів з необхідним технічним оснащенням. Можливі лише незначні правки у формулюванні питань, на які надійдуть скарги від учасників єді 2020 року, але вони не зможуть істотно вплинути на результат іспиту.

Учні, які мають певні проблеми зі здоров’ям, які навчаються в закладах закритого типу чи місцях позбавлення волі зможуть пройти дпа у 2021 році у спрощеному форматі – для даної категорії випускників оге і єді пройдуть у форматі гвэ (державного випускного іспиту). Якщо для 9 - класників спрощений формат – хороше рішення, що суттєво спрощує отримання атестата, то для випускників 11 класу є привід замислитись, чи варто йти на гвэ, або краще здати стандартний формат єді. Проблема полягає в тому, що формально результати гвэ дають право на одержання атестата і надходження в університет, але фактично вони не можуть бути зараховані як вступні іспити.

Результат контрольної ніяк не впливає на переведення дитини в 5 - й клас; атестація проходить у форматі звичайної контрольної роботи і за часом займає 1 урок (або 2 уроку але в різні дні); завдання не відрізняються за своїм форматом та рівнем складності від звичних для хлопців тематичних контрольних; на ввр перевіряють якість роботи вчителя і школи, а не конкретного учня; малюкам належить здати 3 предмети.

Як тільки інформація буде доступна, ми першими розповімо про те, яким буде календар випускника, розмістивши докладний розпивання на сторінках даного сайту.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

таксономія блума на уроках української мови